פרפר מבצק סוכר
חומרים וכלים:
בצק סוכר
מעט אבקת סוכר או קורנפלור
צבעי מאכל ג'ל – לבחירתכם
מכחול דק
מעט מים
קיסם שיניים
חותך צורות לעוגיות בצורת לב
הכנה:
בוזקים מעט אבקת סוכר או קורנפלור על משטח העבודה כדי למנוע מהבצק להידבק למשטח.
לשים מעט את הבצק כדי לרכך אותו .
צביעה:
את בצק הסוכר רצוי לצבוע בצבעי מאכל ג'ל, כדי לקבל תוצאות טובות יותר. אם נשתמש בצבעי מאכל נוזליים, מרקם הבצק עלול להשתנות.
לוקחים מעט מהצבע הרצוי על קצה של קיסם שיניים, מניחים על הבצק ולשים עד שהצבע מתמזג כולו.
בצק סוכר צבוע שנשאר לאחר שהשתמשנו בחלק ממנו, ניתן לשמור בניילון נצמד.
להכנת הפרפר אפשר להכין 3 או ארבעה גוונים לבחירתכם. בהדרכה הזאת נשתמש בירוק בהיר, ירוק כהה, כתום בהיר וכתום כהה יותר.
גוף הפרפר:
מכינים ארבעה עיגולים קטנים או בינוניים בשני גוונים.
מורחים מעט מים בצד אחד של כל עיגול ומצמידים אותם אחד לשני. מכניסים קיסם שיניים בין כל הארבעה לחיזוק וכדי לחבר את הפרפר לעוגה באמצעותו.
הכנפיים:
מרדדים מעט בצק סוכר לכנפיים וחותכים שני לבבות.
מחברים את שני הלבבות , שפיץ מעל שפיץ , עם קצת מים, ומהדקים.
מכינים 4 עיגולים קטנים ועוד שניים קטנים יותר, בגוונים שונים.הם ישמשו כקישוט לכנפיים.
מצמידים את העיגולים הצבעוניים לכנפיים לקישוט, עם מעט מים.מועכים את העיגולים עם האצבע.
הרכבת הפרפר:
מורחים מעט מים במרכז הכנפיים ומצמידים אותן לגוף הפרפר.
אפשר לחבר את הפרפר לעוגה עם הקיסם.
הפרפר מוכן!
בהצלחה!
תוכלו להנות מעוד יצירות בצק סוכר וגם להזמין עוגות בצק סוכר בכל הארץ
|