התקשרו להתייעץ
077-40-41-51-0

בצק סוכר הדרכה

בצק סוכר הוא בצק לרידוד ולציפוי עוגות ראווה. בצק סוכר מורכב מאבקת סוכר שנטחנה דק מאד, אבקת ג'לטין, מים, גלוקוזה נוזלית גליצרין, חלבון ביצה, שומן מוקשה וחומרי טעם וריח.

 

צבעו המקורי הוא לבן ועל מנת שיהיה צבעוני, מוספים אליו צבעי מאכל שונים אשר הופכים אותו לצבעוני ויפה. ניתן לצייר על בצק הסוכר בעזרת מכחולים וצבע מאכל מדולל, בטכניקות ציור שונות ואהובות. את הבצק יש ללוש עם מעט אבקת סוכר או קורנפלור עד שהופך להיות גמיש מספיק לרידוד ועבודה.

 

בצק הסוכר רגיש ללחות שנמצאת במקרר, לכן יש לשים לב לכך. הבצק סוכר נוטה מעט להתייבש ולכן יש לבצע את העבודה בו במהירות כדי שלא יווצרו סדקים בבצק. את שארית הבצק שנשאר ניתן לשמור בשקית ניילון אטום הרמטי. את בצק הסוכר ניתן לשמור לאורך מספר חודשים.

בשל רגישות הבצק סוכר במקרר, משתמשים בבצק סוכר רק בעוגות שאינן זקוקות לקירור.

לאחר ציפוי העוגה בבצק סוכר ניתן לפסל על העוגה דמויות אהובות, חיות וכל מיני רעיונות חדשניים ומקוריים. כדי לפסל בקלות יותר צריך להוסיף לבצק הסוכר CMC שבעזרתו הבצק הופך גמיש יותר ולאחר הייבוש הוא נשאר יציב.

 

כדי לצבוע את בצק הסוכר ניתן להשתמש בצבעי מאכל ג'ליים או משחה אותם ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפיית עוגות ובחנויות מתמחות לכך. צבעי  מאכל אלו אינם רעילים ולא משאירים טעם לוואי. כמובן, שניתן לערבב מספר צבעים יחד כדי ליצור צבע מיוחד שונה.

מוסיפים את צבעי המאכל לאחר שלשים את בצק הסוכר עד שהופך לרק ואז יוצרים גומה באמצע הבצק ואז ניתן להוסיף את צבע המאכל, מורחים במרכז הבצק, לאחר מכן מקפלים את הבצק לתוך הצבע, יוצרים כדור ולשים עד לקבלת צבע אחיד.

כאשר רוצים לעטוף את העוגה כולה בצק סוכר יש למרוח לפני ריבה או ממרח אשר אינו מצריך קירור ואז הבצק סוכר ידבק לעוגה ולא יזוז. את בצק הסוכר מרדדים עם מערוך על משטח מפודר בקורנפלור.

צריך להקפיד על רידוד אחיד, מומלץ בין 3-4 סמ'. יש לקחת בחשבון כי כשעוטפים עוגה צריך לרדד את הבצק שיכסה את העוגה וגם את הדפנות שלה. בעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק בהתאם לעוגה.

בצק הסוכר בעולם קיים כבר שנים רבות ובגרסאות רבות. היום ניתן למצוא מגוון רחב של עוגות מפוסלות בבצק סוכר, דברים מרהיבים ובעיקר ילדים שמאד מרוצים. הבצק עצמו טעים למאכל.

 

 

 

תוכלו להתרשם מעוד מידע והדרכות של בצק סוכר או להזמנה ישירה של עוגות מעוצבות 




כל הזכויות שמורות לאתר ילדים © 2008 - 2019